preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 3. 2013.

Ukupno: 251180
Nova web stranica naše škole!

Dragi učenici, roditelji,

i svi ostali posjetitelji naše web stranice!

 

Izrada nove web stranice naše škole je pri kraju. Sve aktualne informacije od sada možete vidjeti na

https://osvnazor-pisarovina.hr/ !!!

 

Dan ružičastih majica

Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Danas obilježavamo Dan ružičastih majica u našoj školi, nakon uvodnih predavanja i radionica s učenicima od 1. do 8. razreda.  Učenici i učitelji izradili su zanimljive plakate kojima smo ukrasili školu. Plakati su različiti i kreativno izrađeni, ali poruka je jasna:

STOP   NASILJU!

Svi učenici se trebaju dobro i prihvaćeno osjećati u našoj školi.

 

Projektni dan "100. dan škole"

 

           100. dan škole,

           100. dan škole

           djeca vole.

           Taj dan se pjeva,

           taj dan se pleše,

           taj se dan stotinu

           zadataka riješe!

 

15.2.2018. godine učenici 2.-4.razreda matične škole, njihove učiteljice Vlatka Prigorac, Sanja Milašinčić, Marija Dujmović i Ivana Amalija Bratelj, učiteljica engleskog jezika Maja Knez Vranić, učiteljica vjeronauka Karolina Horvat i školska knjižničarka Blanka Špeglić proslavili su 100. dan škole. Dan je zamišljen kao dan bez školskih udžbenika kroz igre i međupredmetne aktivnosti. SRETAN 100. DAN ŠKOLE SVIMA!!!

Fotografije pogledajte na

 http://os-vladimir-nazor-pisarovina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=111

 

 

Jozo Bozo u našoj školi

U petak, 16. veljače posjetio nas je Jozo Bozo  i zabavljao sve učenike razredne nastave. U rano jutro nasmijavao je male Bratinčake, nešto kasnije smijali su se učenici u Donjoj Kupčini, a za kraj, posjetio je matičnu školu. Smijeh, veselje i zabava od početka do kraja predstave najbolje opisuje kako nam je bilo. Jozo Bozo nam je i poklonio nekoliko društvenih igara koje se mogu igrati u knjižnici, a svaki učenik dobio je i male rekvizite uz pomoć kojih može izvesti pravi trik svojim ukućanima!

Fotografije pogledajte na

 http://os-vladimir-nazor-pisarovina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=110 

Maškare!!!

 

Maškare u Pisarovini!

 

U utorak, 13. veljače školska je dvorana ugostila vesele maškare! Djeca iz vrtića "Potočić" i učenici nižih razreda naše škole bili su jako maštoviti, ali i vrijedni. Oni su, uz pomoć svojih učiteljica i odgojiteljica, samo izradili svoje maske u kojima su se predstavili. Svaka je grupa imala i mali, veseli program pa smo čuli veselih pjesama, zabavnih recitacija i plesova.Na kraju svi su se počastili fritulama koje smo dobili od Turističke zajednice općine Pisarovina. Turistička zajednica je svakoj grupi darovala i poklon s materijalima za rad i igru u školi i vrtiću. Uz vesele plesove i igre na kraju programa svi smo se dobro zabavili i proveselili!

    

Kako je bilo, pogledajte u foto-galeriji na http://www.os-vladimir-nazor-pisarovina.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=109

 

 

Književni susret s Jadrankom Čunčić Bandov

Svestrana umjetnica - spisateljica, lutkarica pa i glumica u svojim igrokazima, Jadranka Čunčić Bandov treći je put gostovala u našoj školi. Posjetila je  područne škole u Bratini i Donjoj Kupčini, a zatim i matičnu školu. Svim je učenicima 1. - 4. razreda izvela svoje igrokaze kroz lutkarske kolaž-predstave. Osim što je autorica tekstova, sama izrađuje i sve lutke koje se u igrokazima pojavljuju, i to od vrlo različitih pa i neobičnih materijala. Tako smo vidjeli lutke napravljene od tikvi te od različitih svakodnevnih uporabnih predmeta.

Cijeli književni susret/lutkarski igrokaz protekao je u veselom ozračju i s puno smijeha.

 

LiDraNo 2018.

 

22.siječnja 2018. OŠ „Alojzije Stepinac“ iz Krašića bila je domaćin Međuopćinske smotre „Lidrano 2018.“ Učenici naše škole sudjelovali su na smotri u sljedećim izrazima:

1.Literarni izraz:

Nia Mayfield (8.a), Sličice iz mog djetinjstva

2. Dramsko-scenski izraz:

a) pojedinačni nastupi:

  -Roan Dropulić (6.b): Moji posli, I.Golubić, kazivanje poezije

  -Jan Rajšel (6.a): Nezgodna zaljubljivost, S.Pilić, monolog

b) skupni nastupi:

 -učenici 5.b. razreda (Luka Sever, Igor Jurmanović, Jakov Pavek) , dramsko-scenska igra „Zaljubitis“

Na Županijsku smotru Lidrana koja će se održati 13.veljače 2018. u Zaprešiću (domaćin Lidrana OŠ „Ljudevit Gaj“ predložen je rad Nie Mayfield te monolog Jana Rajšela.

Nii i Janu želimo puno uspjeha!!!

Sportska natjecanja

Natjecanje - stolni tenis

Međuopćinsko natjecanje u stolnom tenisu održalo se u našoj školi 18. siječnja 2018. Sudjelovale su ekipe iz Krašića, Jastrebarskog i iz naše škole. Nakon svih održanih dvoboja ukupni pobjednici bili su učenici OŠ "Ljubo Babić" iz Jastrebarskog, naši učenici bili su drugi, a treće mjesto zauzeli su učenici iz Krašića. Osim samog "odmjeravanja snaga", susret je obilježila dobra i pozitivna atmosfera među učenicima i mentorima.

Humanitarna akcija

 

Donacije u hrani i higijenskim potrepštinama za Vukovarce

 

Učenici osmih razreda naše škole idu u posjet Vukovaru.               

U Vukovaru ima puno obitelji kojima je potrebna materijalna pomoć, kao i donacija hrane i higijenskih potrepština. Odlučili smo iskoristiti ovu priliku i sakupiti hranu koja može duže trajati i higijenske potrepštine ( to im najviše treba ).

Molimo roditelje učenika i naše učenike da se odazovu našoj molbi i doniraju Socijalnom dućanu u Vukovaru navedene proizvode.

Donacije sakupljamo do petka, 19.1.2018. godine.

 

Svima veliko hvala!!!!!!!

Pametnica

 

Inetraktivni sustav "Pametnica"

 

"Pametnica" (pametna ploča) interaktivni je sustav koji se sastoji od interaktivne bijele ploče, projektora i softwera. Novcem dobivenim donacijama naša škola kupila je pametnu ploču, a nalazi se u učionici engleskog jezika i 3. razreda. Za učitelje je provedena radionica na kojoj smo saznali kako se ploča koristi, koje sve mogućnosti pruža te što se sve na nastavi s njom može raditi.

Nama se "Pametnica" jako svidjela, i sigurni smo da će oduševiti i učenike!

 

 

Osvrt na radionice

 

Učenici  Strojarsko tehničke škole Fausta Vrančića, članovi Fablaba za učenike  i roditelje naše škole organizirali su prezentacije i radionice novih tehnologija. Učenici su upoznali 3D modeliranje i printanje, 2D digitalizaciju crteža, toplo oblikovanje polimerne folije i izradu kalupa za gips ili sapun.

Sudionici radionice mokrog filcanja vune izrađivali su privjeske za ključeve. Na radionice se odazvao velik broj učenika i roditelja, ne samo s područja naše općine već i susjednih općina. Sa zanimanjem su se uključivali na radionice prema svojim interesima. Posebno su bili ponosni na svoje uratke i rukotvorine koje su ponijeli kućama.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali i veselimo se novim susretima.

Radionica za vrijeme zimskih praznika...

 

Dragi učenici,

 
 
pred nama su zimski praznici koji predstavljaju dugo očekivani odmor od škole i školskih obveza i puno slobodnog vremena. Praznici tako mogu biti zabavno razdoblje, ali znaju se pretvoriti u period opće dosade.

Da bi izbjegli dosadu, zabavili se, naučili zanimljivu tehniku radeći rukama, izradili poklončiće, organizirali smo radionicu u vrijeme praznika u vašoj školi u Bratini 4. siječnja od 13:00 do 14:30. Slobodno povedite prijatelje, susjede, bake, djedove,...

 

Ako slučajno ne stignete u Bratinu, istog dana od 16:00 do 21:00 u Školi u Pisarovini očekuju vas prezentacije i radionice novih tehnologija (3D printanje, CAD modeliranje 3D modela, 2D digitalizacija crteža, te izrada na termofolije, termooblikovanje polimerne folije i izrada kalupa).

Za sve ovo potrebna je SAMO dobra volja i dolazak u zakazano vrijeme.

Vašem dolasku vesele se vaše učiteljice, prof. Kristina Škaler i učenici Strojarske škole Fausta Vrančića koji su učlanjeni u FabLab.hr i provode radionice i prezentacije novih tehnologija.

 
 
 
Priloženi dokumenti:
plakat.jpg

Božićna priredba

Dragi roditelji,

učenici i učitelji Osnovne škole «Vladimir Nazor», Pisarovina, pozivaju vas na svečanu proslavu povodom Božića i Nove godine i prigodnu prodaju učeničkih radova, koja će se održati 22. prosinca u 17. 00 sati u našoj školskoj dvorani.

 

Radujemo se vašem dolasku.

Sretan vam Božić i nova 2018. godina!

Branka Smolković Cerovski, ravnateljica

FabLab u našoj školi

 

Radionice FabLab-a sa učenicima 7.-ih razreda

Udruga FabLab (udruga za promicanje fabrikacije) dio je međunarodnog udruženja FabLab organizacija, zasnovanog na ideji MIT-a koja održava radionice za učenike osnovnih škola. U utorak, 12. prosinca u našoj školi održane su radionice sa učenicima sedmih razreda. Učenici 7.b su na radionici lemljenja praktičnim radom izrađivali svjetleće bedževe, a učenici 7.a su na radionici naziva 2D digitalizacija sa termotiskom na platno svoje crteže printali na ukrasne vrećice. Svoje radove učenici su dobili ako suvenir na ovu radionicu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Više o FabLab udruzi pročitajte na http://www.fablab.hr/ 

i facebook stranici https://hr-hr.facebook.com/FabLabHR/

 

 

Ispraćaj g. Božidara Ruševljana, ravnatelja naše škole u mirovinu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U četvrtak, 30. studenog 2017. u mirovinu smo ispratili našeg ravnatelja Božidara Ruševljana. G. Ruševljan je u OŠ "V. Nazor" radio pune 42 godine; isprva na radnom mjestu učitelja matematike i fizike, a od 1995. godine kao ravnatelj škole. Rastanak je bio vrlo emotivan, a ravnatelja ćemo uvijek pamtiti kao pravednog šefa i dobrog čovjeka.

Od 1. prosinca 2017. naša škola ima novu ravnateljicu, gđu Branku Smolković Cerovski.

 

18. studenog - Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježili smo predavanjem našeg učitelja povijesti i geografije Igora Baldassija. Prvi sat učenici 5. - 8. razreda su se kroz nekoliko kratkih dokumentarnih filmova i učiteljevih objašnjenja i komentara podsjetili zašto je ovaj datum tako važan dio hrvatske povijesti. Na kraju smo minutom šutnje odali počast svima poginulima u obrani Vukovara i Domovinskom ratu.

 

 

 JASTREBARSKO NAJBLIŽI GRAD NAŠEG ZAVIČAJA

 

Učenici od prvog do četvrtog razreda bili su  u Jastrebarskom.

Posjetili smo Šumarski institut . Tamo smo naučili mnoge nove stvari poput: najstarijeg drva na svijetu, upoznali  razne biljke i bolesti koje se razvijaju na biljkama.  Vidjeli smo kako se sjeme vadi iz češera. Šetali  smo po parku dvorca Erdody. Bili smo u Gradskom muzeju, tamo smo vidjeli mnogo starog namještaja iz dvorca Erdody i stare predmete iz jaskanskog zavičaja. U glazbenoj školi za nas su pripremili koncert, čuli smo: violinu, violončelo, glasovir, trubu i frulu. Nastupale su i učenice iz naše škole: Marija Krljan, Emanuela Modrinjak i Patricija Krljan. Proveli smo se jako dobro.  

                                                                                                              Marko Cvetnić,  Ivan Stupljanec, Luka Kovačić - 4.a razred

              

         

 

Mjesec hrvatske knjige 15. 10. - 15. 11. 2017.

 

U Mjesecu hrvatske knjige na različite smo načine naglašavali važnost čitanja, knjiga i knjižnica. 

Učenici 7. a razreda sudjelovali su u međunarodnom projektu izrade i razmjene straničnika. Ovogodišnja tema bila je Connecting communities and cultures pa smo osmislili straničnik inspiriran Nikolom Teslom. Škola partner bila nam je Escola Basica de Aver-o-mar iz Portugala te smo od njih dobili prekrasne straničnike s motivima njihovih narodnih nošnji.

Čitanje je važno od najranije dobi, a to znaju i odgojiteljice iz DV "Potočić" koje su nam u posjet dovele predškolce. Čitali smo slikovnice i upoznavali se, a djeca iz vrtića nikada ne dođu u goste bez poklona. Ove godine odgojna skupina Kapljica napravila je jesenski okvir s dječjim razmišljanjima o knjižnici i knjižničaru! :)

U Mjesecu hrvatske knjige uvijek se održava i Interliber. Ove godine, nakon provedene revizije i otpisa građe, popunili smo fond uvijek potrebnim naslovima školske lektire. Emil i detektivi, Pismo iz Zelengrada i Stanari u slonu čitaju se svake godine,  a veselimo se i novom naslovu koji će uskoro stići na naše police. To je: Tajna mačje šape autora Hrvoja Kovačevića!

 

Lino višebojac natjecanje je hrvatskih osnovnih škola u kojem se nagrađuje pravi, pozitivan, sportski duh. Lina smo ugostili u našoj školi 5. listopada. U natjecateljskom dijelu sudjelovali su odabrani učenici 1. - 8. razreda. Ukupni pobjednici natjecanja su Sara T. iz 6. a razreda i Patrik I. iz 6. b razreda. Čestitamo im!

Svi ostali učenici natjecanje su pratili s tribina. Navijanje, bodrenje i pjesma nisu prestajali do samog kraja. Za atmosferu se, uz voditelja programa, brinuo i sam Lino koji je uveseljavao navijače, natjecatelje i učitelje.

U uvodnom dijelu programa, prije samog natjecanja, predstavili su se članovi KUD-a "Bratinečko srce", dramska skupina naše škole, plesna skupina te učenica Sarah R. iz 5.a razreda koja je čitala pobjednički literarni rad na temu "Svijet po mom".

Zajedno s Linom školu su posjetili i sportaši koji su bodrili i pomagali natjecateljima. Učenici su se upoznali s rukometašima PPD Zagreb Arianom Jovićem i Josipom Vekićem te rukometašicama Lokomotive Kristinom Prkačin i Gabrijelom Jurlin.

O Lino višebojcu u našoj školi pročitajte i na http://kids.lino.eu/visebojac/12-sezona-2017-2018/suze-radosnice-na-postolju-lino-visebojca-u-pisarovini/

1. dan nastave

Dragi učenici!

U školskim klupama vas očekujemo u ponedjeljak, 4. rujna prema sljedećem rasporedu:

PREDMETNA NASTAVA

8:00 - 10:30 --- učenici 5. - 8. razreda

RAZREDNA NASTAVA

13:30 - 15:00 --- učenici 1. - 4. razreda Matične škole Pisarovina

   8:15 - 9:45 ---- učenici 1. - 4. razreda PŠ Bratina

   8:15 - 9:45 ---- učenici 1. - 4. razreda PŠ Donja Kupčina

Učenici 1. razreda prvi dan nastave u školu dolaze u pratnji roditelja.

Prijevoz će za 1. dan nastave biti organiziran kao i do sada (vrijeme polaska i stanice pogledajte u priloženom dokumentu).

Natječaj - pomoćnici u nastavi za šk.god. 2017./18.

Na temelju članka 107. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 152/14 i 7/17 ) i sukladno uvjetima projekta Prsten potpore u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava UP.03.2.1.03 "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III" koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali" 2014-2020, Osnovna škola „Vladimir  Nazor“ objavljuje

 

 

NATJEČAJ

za zapošljavanje osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi

CILJ PROJEKTA

Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika.

 

POMOĆNICI U NASTAVI

Broj traženih osoba:      2 pomoćnika u nastavi nepuno radno vrijeme 20 sati tjedno

                                           1 pomoćnika u nastavi nepuno radno vrijeme 25 sati tjedno

                                           1 pomoćnika u nastavi nepuno radno vrijeme 30 sati tjedno

                                           1 pomoćnika u nastavi puno radno vrijeme: 

                                           20 sati za mjesto rada Područna  škola Donja Kupčina i 20 sati za mjesto rada

                                            Matična škola Pisarovina)

 

Mjesto rada: Pisarovina, Zagrebačka 12

Vrsta ugovora: ugovor o radu na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2017/2018

Prijevoz: u cijelosti 

 

POSEBNI UVJETI

  • minimalno srednjoškolsko obrazovanje
  • protiv osobe nije pokrenut kazneni postupak sukladno članku 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi

 

Osim navedenih posebnih uvjeta kandidati moraju ispunjavati i slijedeće opće uvjete:

  • punoljetnost
  • hrvatsko državljanstvo
  • zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se osoba prima

 

Na natječaj se mogu ravnopravno javiti kandidati oba spola.

 

Tekst natječaja j u cijelosti objavljen u priloženom dokumentu i u izborniku Natječaj http://www.os-vladimir-nazor-pisarovina.skole.hr/natje_aj

 

Pravilnik o provedbi postupka jednostavne nabave

 

 

Savjetovanje s javnošću započet će internetskom objavom nacrta općeg akta jednostavne nabave na službenim  web stranicama Škole.

Primjedbe, prijedloge, mišljenja uputiti na e- mail škole :ured@os-vladimir-nazor-pisarovina.skole.hr

Prijedlog Pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave  nalazi  se u izborniku bagatelna nabava.

 

Obavijest učenicima 1. - 4. razreda matične škole i roditeljima

 

Početak nastave u popodnevnoj smjeni za učenike 1. - 4. razreda u matičnoj školi je u 13 : 30!

Raspored zvona za jutarnju smjenu

Novi raspored zvona za predmetnu nastavu!

1. sat - 8:00  -  8:45

2. sat - 8:50  -  9:35

3. sat - 9:40  - 10:25

VELIKI ODMOR

4. sat - 10:40 - 11:25

5. sat - 11:30 - 12:15

6. sat - 12:20 - 13:00

7. sat - 13:00 - 13:40

 


 

Dan ružičastih majica

Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Priloženi dokumenti:
Dan ruzicastih majica.pdf


 

Učenici, pročitajte!

Informirajte se o sigurnosti unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi!


Za 8. razrede!

U Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri provode se aktivnosti za učenike završnih razreda osnovne škole vezano za odabir srednje škole i budućeg zanimanja.

I ove godine za učenike su pripremili aktivnosti za vrijeme praznika. Učenici i roditelji se mogu predbilježiti za sudjelovanje direktnim javljanjem u Centar, kako je opisano u letku. 


Bibliobus

Sljedeći dolazak bibliobusa  je 14. 3. 2018.


Vozni red
Priloženi dokumenti:
VOZNI RED SKOLSKIH AUTOBUSA.docx


 

Obavijest roditeljima

Priloženi dokumenti:
Obavijest roditeljima.docx


Tražilica

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Obrazovanje
 • skole.hr

preskoči na navigaciju