preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 3. 2013.

Ukupno: 251147
Nova web stranica naše škole!

Dragi učenici, roditelji,

i svi ostali posjetitelji naše web stranice!

 

Izrada nove web stranice naše škole je pri kraju. Sve aktualne informacije od sada možete vidjeti na

https://osvnazor-pisarovina.hr/ !!!

Čitamo mi, u obitelji svi

 

 

Projekt u Matičnoj školi u Pisarovini

 

Prvi učenik 3. razreda u Matičnoj školi koji je sudjelovao u projektu "Čitamo mi, u obitelji svi" je Roko D. Roko, njegovi mama i tata te mlađa sestra uključili su se u čitanje knjiga i slušanje priča iz ruksaka. Što su sve pročitali i kako im se svidjelo, Roko je vrlo duhovito opisao u bilježnici dojmova, a posebno nas je nasmijao pjesmom o čitanju koju je smislio sa svojim tatom.

Bravo, Roko!

Čitamo mi, u obitelji svi

Čitamo mi, u obitelji svi

Učenici 3. razreda PŠ Bratina su za vrijeme zimskih praznika bili jako vrijedni. Svaki od njih na pet je dana bio domaćin putujućeg ruksaka s knjigama. S početkom nastave i ruksak se vratio u školu, a kako je proteklo tih pet dana saznali smo u učeničkim dojmovima koje su marljivo zapisivali u Bilježnicu dojmova. Osim Lane, Mihaele i Josipa čitanjem su se bavili i braća i seke, mame, tati i jedna baka!

Posebno hvala roditeljima koji su organizirali vožnju knjiga od obitelji do obitelji!

Učenici 3. razreda PŠ Bratina s učiteljicom Irenom Cindrić i najdražim knjigama iz ruksaka

 

 

Ruksak je krenuo s putovanjem!

 

  enica Manuela C. iz 3. razreda u PŠ Bratina ispričala nam je kako je njezina obitelj provela vrijeme čitajući. Čitali su i  mladi i stari u obitelji, a najveće iznenađenje bilo je da se u čitanje "bacio" i stariji brat!¨. Ruksak je nakon Manuele  preuzela Lana, a preko zimskih praznika proputovat će kroz sve obitelji učenika 3. razreda iz Bratine!

 

 

Svima želimo puno zabave i lijepih zajedničkih trenutaka uz knjige i čitanje! 

 

 

ČITAMO MI, U OBITELJI SVI

 

Sedmu godinu za redom provodi se nacionalni projekt „Čitamo mi, u obitelji svi“ koji želi unutar obitelji osvijestiti potrebu za čitanjem, dobrobiti koje ono donosi i za obitelj kao zajednicu i za dijete kao mladu osobu čije se čitalačke navike tek formiraju.

Zbog toga smo se i ove godine uključili u projekt poticanja čitanja u obitelji. Dio smo velike obitelji od 128 škola diljem R. Hrvatske u kojima će ove školske godine učenici trećih razreda svojim kućama nositi ruksak napunjen knjigama. Brojka od 4398 učenika, među kojima su i učenici naše škole, impresivna je.

Učiteljice trećeg razreda Sanja Milašinčić, Irena Cindrić i Miliana Škurla u suradnji s knjižničarkom Blankom Špeglić provodit će projekt. Odabrano je sedam knjiga: (1 - Martin i čarobna zebra; 2 - Tom Gates; 3 - Zašto volim Zagreb; 4 - Zmajić Kokos; 5 - Divlje životinje; 6 - Montessori priprema za život; 7- Sudoku : od početnika do majstora), po jedna iz svake od sedam ponuđenih tematskih cjelina kako bi svi članovi obitelji pronašli nešto zanimljivo za čitanje (zbirke priča za djecu; stripovi i grafički romani; knjige za odrasle; slikovnice; popularno znanstvene knjige; odgojni priručnici; knjiga za slobodno vrijeme). 

Projekt započinjemo 15. prosinca kada će prvi učenik ili učenica trećeg razreda u Š Bratina svojoj kući ponijeti ruksak s knjigama. U ruksaku se osim knjiga nalazi i Bilježnica dojmova.

U Bilježnicu dojmova svaki će učenik napisati kraći sastavak u kojem će prenijeti svoje dojmove, osjećaje o obiteljskom čitanju. Možda se dogodio kakav zanimljiv događaj, nešto smiješno, nešto zabavno; a možda dijete voli pisati pjesme? I pjesme su dobrodošle. A roditelji mogu fotografirati jedan trenutak zajedništva te fotografiju zalijepiti u Bilježnicu dojmova na za to predviđeno mjesto.

Djeca najbolje uče oponašanjem, iako ona toga nisu svjesna, stoga iskoristimo to da bismo ih usmjerili prema knjizi. Koristi su višestruke: zajedničko provedeno vrijeme – neprocjenjivo, poboljšanje  kvalitete čitanja, stečena nova znanja, razvijanje mašte, poboljšanje komunikacijskih vještina i vokabulara…

Hrvatska mreža školskih knjižničara udruga je čiji članovi volonteri provode i koordiniraju ovaj projekt na nacionalnoj razini.

Naša je škola i ove godine financirala kupnju knjiga za projekt. Nakon završetka projekta knjige će postati dio knjižnog fonda naše knjižnice tako da će i svi drugi učenici te knjige moći posuditi i pročitati. 

 


 

Dan ružičastih majica

Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Priloženi dokumenti:
Dan ruzicastih majica.pdf


 

Učenici, pročitajte!

Informirajte se o sigurnosti unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi!


Za 8. razrede!

U Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri provode se aktivnosti za učenike završnih razreda osnovne škole vezano za odabir srednje škole i budućeg zanimanja.

I ove godine za učenike su pripremili aktivnosti za vrijeme praznika. Učenici i roditelji se mogu predbilježiti za sudjelovanje direktnim javljanjem u Centar, kako je opisano u letku. 


Bibliobus

Sljedeći dolazak bibliobusa  je 14. 3. 2018.


Vozni red
Priloženi dokumenti:
VOZNI RED SKOLSKIH AUTOBUSA.docx


 

Obavijest roditeljima

Priloženi dokumenti:
Obavijest roditeljima.docx


TražilicaKalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Obrazovanje
 • skole.hr

preskoči na navigaciju