preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 3. 2013.

Ukupno: 251147
Nova web stranica naše škole!

Dragi učenici, roditelji,

i svi ostali posjetitelji naše web stranice!

 

Izrada nove web stranice naše škole je pri kraju. Sve aktualne informacije od sada možete vidjeti na

https://osvnazor-pisarovina.hr/ !!!

 

Ove godine u ruksaku možete čitati:

 

Martin i čarobna zebra

Priča o čarobnoj zebri nastoji podučiti malene kako se prometnih pravila treba pridržavati da bi mogli uživati u košnici i suživotu s limenim ljubimcima, kojih je ponekad u gradu čini se i više no ljudi. Slikovnica „Martin i čarobna zebra“ na zanimljiv način educira djecu kako se ponašati u prometu, a ilustracije Vande Čizmek, duhovite i s puno detalja „koji život znače“ pružit će svakom djetetu užitak čitanja i slušanja.˝

 

 

Zmajić Kokos

 

Zmajić Kokos, dikobrazica Matilda i zmajožder Oskar pronalaze stari pergament s neobičnim znakovima. "To mora da je karta blaga!" zaključuju prijatelji i spremaju se za pravu ekspediciju. No nikako da nađu zlato i dragulje. Neće im biti lako jer čekaju ih tri velike pustolovine. Hoće li na kraju opasne potrage ipak pronaći škrinju s blagom?
Nazivi priča: Iznenađenje na stijenama, Strašni udav, Tigar iz džungle, Riječni krokodil, Drečava magluština i Ding Dong.
Pustolovna slikovnica po uzoru na pustolovni roman. Zanimljivo kao uvod i motivirajući tekst kad želimo obraditi pojmove: plan, realizacija …
U knjizi je opisana dječja želja za pustolovinama. Preporučam za čitanje, bilo da dijete čita u sebi ili da mu ovu knjigu netko čita naglas.

 

Tom Gates


Tom Gates ide u 5. razred i u svoj dnevnik bilježi sve zgode i nezgode koje mu se svakodnevno zbivaju kod kuće i u školi. Sve svoje zapise uvijek ilustrira crtežima koji nisu uvijek zabavni njegovim profesorima. Tom voli glazbu, njegov najdraži bend su 3FACE, ali ima i svoj bend Psi Zombiji s najboljim prijateljem Derekom... 

Prvi nastavak megapopularnog serijala o Tomu Gatesu, britanske spisateljice i ilustratorice Liz Pichon, oduševio je mlade čitatelje i njihove roditelje diljem svijeta. Vrlo uspješan i nagrađivan serijal, preveden na 40 jezika i prodan u više od milijun primjeraka samo u Velikoj Britaniji, a svojim će humorom i superzabavnim crtežima osvojiti sve ljubitelje Gregovog dnevnika, ali i onu djecu, pogotovo dječake, kojima čitanje ne spada u omiljene aktivnosti.

 

Divlje životinje

 

Knjiga se sastoji od niza članaka u kojima kroz pojednostavljeni tekst ilustriran crtežima i fotografijama upoznajemo s pojedinim predstavnicima sisavaca, gmazova i vodozemaca te ptica i beskralješnjaka. Saznajemo gdje žive, čime se hrane, kako se razmnožavaju, jesu li ugroženi, te posebnosti i zanimljivosti vezane uz izgled, ponašanje i njihov način života. Snalaženju u sadržaju pridonose kazalo i rječnik pojmova.

 

Zašto volim Zagreb

Zašto volim Zagreb kultna je knjiga novinara i književnika Veselka Tenžere, prvi put objavljena 1987. godine. Ovo je njezino novo izdanje povodom tridesete godišnjice objavljivanja. Autorove feljtone iz raznih magazina i dnevnih listova izabrao je tada Slavko Mihalić i svojim izborom stvorio je jednu od najljepših i najvažnijih knjiga o Zagrebu ikada napisanih. Tekstovi su to o Zagrebu, njegovim znamenitim trgovima i ulicama, stanovnicima i prolaznicima prožeti autorovom ljubavlju spram grada, ali i neizostavnom autentičnošću vidljivom u pokudama ružnih primjera i priča iz gradskoga života. Knjiga je to o Zagrebu, o njegovim lijepim, ali i onim ružnim stranama, knjiga u kojoj na površinu izlazi autorova ljubav prema gradu u kojem živi i kojeg obožava, gotovo sociološka studija njegovih stanovnika i njihovih navada, koja se zbog autorova preciznog i inteligentnog stila može čitati i kao roman. 

 

Montessori priprema za život

Montessori pedagogija temelji se na znanstvenom promatranju spontanog učenja djece, na poticanju vlastitog djelovanja djeteta i njegove samostalnosti, te na poštovanju djetetove osobnosti. Autorica na temelju svoga stručnog usavršavanja i rada u Montessori vrtiću "Vrbik" u potpunosti objašnjava ovu pedagošku metodu, njen razvoj u svijetu i u Hrvatskoj, i njenu primjenu na djecu predškolskog uzrasta (3-6 god.), s kojim je najviše radila. Na kraju knjige autorica se osvrće i na Montessori zdravstvenu pedagogiju, koja podrazumijeva rad s djecom s teškoćama u razvoju, specifičnu terapiju i integraciju djeteta među zdravu djecu.

 

Sudoku

 

 

Usavršite svoje vještine rješavanja sudokua.
Knjiga je namijenjena kako početnicima tako i majstorima!

 


 

Dan ružičastih majica

Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Priloženi dokumenti:
Dan ruzicastih majica.pdf


 

Učenici, pročitajte!

Informirajte se o sigurnosti unutar pružne mreže i na željezničkoj infrastrukturi!


Za 8. razrede!

U Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri provode se aktivnosti za učenike završnih razreda osnovne škole vezano za odabir srednje škole i budućeg zanimanja.

I ove godine za učenike su pripremili aktivnosti za vrijeme praznika. Učenici i roditelji se mogu predbilježiti za sudjelovanje direktnim javljanjem u Centar, kako je opisano u letku. 


Bibliobus

Sljedeći dolazak bibliobusa  je 14. 3. 2018.


Vozni red
Priloženi dokumenti:
VOZNI RED SKOLSKIH AUTOBUSA.docx


 

Obavijest roditeljima

Priloženi dokumenti:
Obavijest roditeljima.docx


TražilicaKalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Obrazovanje
 • skole.hr

preskoči na navigaciju